Tuinontwerp

Met onze kennis, vakmanschap en creativiteit gecombineerd met uw wensen en ideeën ontwerpen wij uw tuin.

Onze ontwerpers maken het ontwerp in 3D! Daardoor is het veel makkelijker om een beeld te vormen van uw nieuwe tuin en bent u zekerder van uw beslissing.

Nadat u contact met Bart van den Oord Hoveniers hebt opgenomen, maken wij met u een afspraak op locatie waar de te realiseren of renoveren tuin ligt. Tijdens deze afspraak zorgen we ervoor dat alle belangrijke zaken besproken worden.

Voor het maken van een ontwerp meten wij uw tuin zorgvuldig in. Ook zullen alle bestaande elementen, die gehandhaafd blijven, worden geïnventariseerd en gelokaliseerd.

Deze gegevens worden doorgegeven aan de ontwerpers. Zij zullen het ontwerp voor u gaan uitwerken.

Onze ontwerpers maken aan de hand van de afmetingen, gegevens, wensen en ideeën een ontwerp voor uw tuin.

Dit ontwerp maken zij op de computer in 3D.

Het werken op de computer heeft vele voordelen, namelijk:

  • Er kan zeer precies gewerkt worden. Op de computer wordt er namelijk gewerkt met afmetingen tot op de centimeter nauwkeurig. Dit betekent dat het eindresultaat en het ontwerp heel nader overeen komen. Uw tuin wordt namelijk aangelegd op basis van de maten in de computer.
  • Omdat het een 3D-programma is, kan de hoogte van bijvoorbeeld uw huis, schuur, garage en schutting worden meegenomen in het ontwerp. Hierdoor kan u beter inbeelden hoe écht uw tuin eruit kan komen te zien.
  • Dankzij de schaduw-functies kunnen we precies zien waar er op welk moment van de dag schaduw of zon is in uw tuin. Uiteraard passen wij hier het ontwerp op aan!
  • Een aanpassing is zo gemaakt! Het is voor ons erg makkelijk om een ontwerp aan te passen of om verschillende ideeën voor een ontwerp weer te geven.

Ik kan ervoor kiezen om een van de ontwerpers een ontwerp te laten maken, die u vervolgens in een pdf-bestand thuis op de mail krijgt.

Maar u kunt ook een afspraak maken met een van de ontwerpers. Zij zal samen met u achter de computer een tuinontwerp maken. Uiteraard worden al uw wensen tijdens deze sessie verwerkt in het ontwerp en kan u tegelijk meekijken met de ontwerper in het 3D-programma.

Als u een afspraak maakt, gelieve mee te nemen naar de afspraak:

  • De afmetingen van uw tuin, ook graag de locatie van deuren, ramen en eventueel een poort.
  • Foto's van uw huidige tuin en de buitenkant van uw huis.
  • Uw wensen en ideeën.
  • Eventueel foto's van bijvoorbeeld 'Pinterest' of 'Google" om uw smaak of idee te verduidelijken.